Informiranje o slobodnim radnim mjestima

Ocijeni sadržaj
(36 glasova)

 Za informiranje o slobodnim radnim mjestima, iskoristite sve mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju:

 •  Internet

Danas ćete na internetu naći oglašeno puno više slobodnih radnih mjesta nego u svim dnevnim novinama zajedno. Neki od web siteova za internetsko regrutiranje koji pružaju i mogućnost ostavljanja životopisa u bazi podataka jesu:

 

http://www.moj-posao.net

http://www.posao.hr

http://www.adecco.hr

http://www.dekra-zapo.hr

http://www.trenkwalder.hr

http://www.neumann-inter.com

http://burzarada.hzz.hr/Posloprimac_RadnaMjesta.aspx

http://www.burza-rada.com

http://www.povremeniposao.hr

•  Korporacijski web siteovi

Često i korporacijski web siteovi sadržavaju informacije o raspoloživim radnim mjestima i predviđaju mogućnost ostavljanja životopisa u bazi podataka tvrtke. Ovo je najbrži i najdirektniji način da stupite u kontakt sa željenim poslodavcem te da vaši podaci ostanu u njegovoj bazi podataka za potrebe budućih natječaja.

Npr.

http://www.plodine.hr/index.php?opt=content&id=16&lang=HR

http://www.3maj.hr/cm/hrvatski/natjecaj.htm

 

•  Dnevne novine

Svaki dan prolistajte dnevne novine, a povremeno provjerite i tjednike ili mjesečnike. Svaka informacija je dobrodošla! Bitno je reagirati na vrijeme. Ne želite da vaša prijava stigne među zadnjima, kada je poslodavac već izdvojio nekoliko zanimljivih kandidata.

• Zavod za zapošljavanje

Pratite oglasnik u Zavodu za zapošljavanje i njihove internetske stranice http://www.hzz.hr

Redovito kontaktirajte savjetnika u Zavodu.

 

Hrvatski Zavod za zapošljavanje, Područna služba Rijeka

Bulevar oslobođenja 14, 51000 Rijeka

tel. 051/406-111

 

•  Direktan kontakt s poslodavcem

Javite se direktno tvrtki u kojoj želite raditi. Pokušajte saznati ime odgovorne osobe i pošaljite joj vaš životopis ili upit za eventualni razgovor. Pokucajte na vrata manjih tvrtki i upitajte ih da li bi osoba vašeg profila mogla biti zanimljiva za razvoj njihovog poslovanja.

•  Kontakti

Iskoristite svaku priliku za 'ispipavanje' informacija. U razgovoru s prijateljima, poznanicima, susjedima i rođacima spomenite da tražite posao i pokušajte saznati kakva je situacija u tvrtkama u kojima rade. Možda negdje uočite priliku za svoj nastup!

 

Važno je da se svakodnevno informirate o slobodnim radnim mjestima, da kontaktirate kadrovske službe gdje ste već predali molbu, da se javljate na svaki natječaj bez obzira što vam se čini da nemate izgleda jer možda imate krivu procjenu i da svakako ostanete uporni u traženju!

 

Pročitano 30994 puta

Video sadržaj

Online

Imamo 151 gostiju i nema članova online